Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza jaglana z cynamonem idealna na śniadanie lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem )
    300 g obranych jabłek
    3-4 łyżki cukru brązowego
    1 łyżeczka cynamonu
    40 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę jaglaną. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 10 - 15 minut lub do czasu aż kasza będzie miękka i wchłonie większość płynu.
  • Kasza jaglana z jabłkami 2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić i wymieszać.
  • Kasza jaglana z jabłkami 3. Kaszę wymieszać z jabłkami. Dodać cynamon i cukier. Całość nałożyć do żaroodpornego naczynia (wcześniej wysmarować je masłem).
  • 4. Zapiekać przez 30-40 minut w temp. 180 st. C.
  • 5. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować