Kasza gryczana z suszonymi grzybami i z cebulą

4.5 (195 ocen)

  • 40 min

to smaczny, zdrowy aromatyczny dodatek do dań miesnych. Jest tez jedna z potraw która co roku gosci na wigilijnym stole.

  • 40 min

Składniki:

  • torebka (100g) kaszy gryczanej prazonej
    5-6 sztuk suszonych grzybów lesnych
    3\4 szklanki bulionu warzywnego
    1 cebula
    łyżka masła
    pieprz mielony
    szczypta zmielonych suszonych grzybów do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza gryczana z suszonymi grzybami i z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby suszone włożyć do garnka i zalać szklanką wrzątku. Odstawić na 15 minut. Dolać bulion i gotować ok 20 minut, aż grzybki zmiękną.
    Kasze ugotowac w wodzie, potem odstawic na kilkanascie minut 15 minut by kasza kasza wciągnie wodę.
    Cebule obrać i drobno pokroić.Grzyby równiez drobno pokroić -w kostkę i dodać na patelnie. Wszystko wymieszać i chwilkę podsmażyć. Na koniec dodać masło, ugotowaną kaszę i doprawić pieprzem, i szczypta suszonych zmielonych grzybów, smacznego:)

Porady

jest to smaczny dodatek do dań miesnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować