Kasza gryczana w szpinaku

0 (0 ocen)

Podobny przepis znalazłam u mila1987, jednak w czasie przygotowywania uległ modyfikacji. Nie przepadając za kaszą gryczaną, muszę przyznać, iż wyszło całkiem smacznie ;)

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej
    1 kostka rosołowa grzybowa
    łyżka uniwersalnych ziarenek smaku

    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    250g pieczarek
    5-6 suszonych pomidorów z zalewy
    450g mrożonego szpinaku
    4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    2 łyżeczki serka topionego
    garść uprażonego słonecznika

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana w szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy około 800ml wody, rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy ziarenka smaku i gotujemy na sypko. Odsączamy.
  • 2. Cebulę obieramy i drobno siekamy, pieczarki i pomidory drobno kroimy. Cebulę podsmażamy, dodajemy pieczarki i razem dusimy, aż pieczarki zmiękną. Następnie dodajemy pomidory i czosnek i razem chwilę dusimy.
  • 3. Dodajemy szpinak (może być wcześniej rozmrożony) i odparowujemy wodę. Wsypujemy kaszę - mieszamy, dodajemy serek topiony. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Nakładamy na talerze i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Szpinak Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować