Karpatka z kryształkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta -Zagotować wode z margaryną,następnie dodać mąkę i prażyć przez 5minut.Zdjąc z ognia a po przestudzeniu wbijać kolejno po jednym jajku,mieszając mikserem na najwyższych obrotach.Pod koniec dodać proszek do pieczenia .Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec z nich placki .PIEC ok 20minut w nagrzanym wcześnie piekarniku 180'C
2.Przygotowanie masy -Ugotować BUDYNIE W 4 SZKLANKACH MLEKA I OSTUDZIĆ.MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM , CUKREM WANILIOWYM ORAZ ŻÓŁTKAMI , DODAWAĆ PO ŁYŻCE PRZESTUDZONEGO KREMU.
GALARETKI UGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU ,WLAĆ DO MISKI A GDY STĘŻEJE POKROIĆ W KOSTKĘ
Komentarze