Karkówka zapiekana z jajkiem

4.5 (180 ocen)

Szybki i smaczny obiad

Składniki:

  • -karkówka 4 plastry
    -jajka 6 sztuk
    -ser cheddar starty 4 łyżki
    -sól
    -pieprz
    -olej do smażenia
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka zapiekana z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Dwa jajka rozbić do miseczki, posolić.
    Panierować mięso w jajku i tartej bułce.
    Na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, układać w naczyniu żaroodpornym.
    Usmażyć 4 jajka sadzone tak żeby białko było ściente a żółtko jeszcze lużne, ułozyć po 1 jajku
    na kotlecie, posypać serem, skropić olejem.
    Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 15 minut aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować