Karkówka w coli z sosem słodko-kwaśnym

4.5 (185 ocen)

Leżakowanie w coli sprawia że mięso jest delikatne i miękkie.

Składniki:

  • kilka plastrów karkówki
    2 szklanki coli( tak żeby zakryły karkówkę)
    sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
    słoik gotowego sosu słodko-kwaśnego
    2 cebule
    2 łyżki masła mlecznego
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Karkówka w coli z sosem słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, nacieramy przyprawami. Układamy w głębokim naczyniu, zalewamy colą. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Naczynie żaroodporne nacieramy masłem, układamy plastry mięsa. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach.
  • 3. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor, mieszamy z sosem, którym polewamy karkówkę. Wstawiamy jeszcze na 20 minut do piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować