krucha karkówka w zupie cebulowej

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

najpyszniejsza i najbardziej miękka karkówka jaką jadłam

  • 60 min

Składniki:

  • ok 0,5 kg karkówki w plastrach
    zupa cebulowa w proszku (30 g)
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krucha karkówka w zupie cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety karkówki delikatnie rozbić tłuczkiem lub trzonkiem noża
    Mięso posypać obficie zupą cebulową w proszku z obydwu stron, po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym odrobiną oleju). tak przygotowana karkówkę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Piec karkówkę pod przykryciem. Po 30-35 min gdy karkówka puści sok, można zdjąć pokrywkę pozwalając dopiekać się mięsku,żeby się zrumieniło i delikatnie przypiekło. Odwrócić mięso na drugą stronę. po tym czasie mozna podlać karkówkę odrobiną wody. Piec jeszcze przez 20-25 min.

Porady

Równolegle z karkówką można piec ugotowane wcześniej i posypane przyprawą ziemniaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować