Karkówka na słodko

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz.

Gdy robiłam tą potrawę po raz pierwszy nie byłam do niej przekonana ponieważ myślałam ze dania mięsne są najlepsze na ostro bo takie smaki najbardziej lubię. Jednak gdy spróbowałam gotowej potrawy od razu zostałam oczarowana jej przepysznym smakiem. Będę robic częściej karkówkę po tym przepisie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 8-10 plastrów karkówki o grubości około 1,5 cm, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, potrzebne jest naczynie żaroodporne
    Sos: 5 dużych łyżek wody, 5 łyżek magi, 5 łyżek cukru, słoik koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki pokroić na ok. 4 części lub więcej. Cebulę pokroić na wiórki. Na spód naczynia ułożyć karkówkę, następnie pieczarki i na samą górę cebulę.
  • 2. 2. Składniki na sos wymieszać i zalać karkówkę. Piec w temperaturze 200'C przez ok. 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować