Karkówka na słodko-kwaśno

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię gotować, na razie tylko dla siebie i męża. Wcześniej planuję menu, obmyślam nawetsurówkę. Najchętniej przyrządzam dania mięsne.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki
    ● 1 op. suszonych śliwek
    ● 1 op. moreli
    ● 1 słoik sosu słodko- kwaśnego
    ● 1 słoik sosu meksykańskiego
    ● 1/2 szkl. wody
    ● przyprawa do karkówki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka na słodko-kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w średniej
    grubości plastry (jak na schabowe)
    i oprószamy przyprawą
    do karkówki, solą i pieprzem.
    Wkładamy do naczynia żaroodpornego
    i wstawiamy na noc
    do lodówki.
  • 2. Mięso przekładamy plastrami
    śliwek i moreli. Zalewamy
    sosami wymieszanymi z jedną
    szklanką wody. Pieczemy 1-1,5
    godziny w temp.180 °C. Podajemy
    z ugotowanym na sypko
    ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować