Karczek pieczony z farszem

4.5 (169 ocen)

  • 2 godz.

Karczek doskonale nadaje się na obiad jak i na zimno do chleba.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Karkówka 1 kg,200g pieczarek,100g żółtego sera,vegeta,sól,czosnek,1 łyżka żelatyny,
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek pieczony z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozcinamy tak by powstał płat ,mięso rozbijamy,przyprawiamy ,solą ,vegetą i czosnkiem,posypujemy żelatyną .Odstawiamy na kilka godzin .Pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy przyprawiamy do smaku ,gdy ostygną dodajemy potarty żółty ser .Farsz pieczarkowy wykładamy na brzeg mięsa i zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem ,wkładamy do rękawa do pieczenia ,pieczemy 1,5godz.w 180st.

Porady

Przyprawy ,oraz czosnek przeciśnięty przez praskę możemy wymieszać z olejem i taką mieszanką natrzeć mięso.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować