Pieczony karczek marynowany

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz.

Na obiad a reszta do chlebka :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • *1-1,5 kg karczku

    MARYNATA:

    * 2 szkl. oleju
    * 4 liście laurowe
    * ok. 7 ziarenek ziela angielskiego
    * 7 ząbków czosnku
    * sól
    * pieprz
    * papryka czerwona
    * 4 ziarenka jałowca
    * majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony karczek marynowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą, Karczek umyć i obtoczyć z każdej strony, obłożyć czosnkiem , liściem, jałowcem i delikatnie powciskać żeby przesiąkł aromatem.
    Włożyć do lodówki na dobę.
    Po upływie czasu nagrzać piekarnik do 180 st.
    Karczek przełożyć na blachę i polać marynatą.
    Piec ok 1,5 godziny w 180 st.

Porady

Ja przed pieczeniem związuję karczek sznurkiem aby się nie rozpadł i miał ładny kształt .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Marynata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować