Kalafior z czosnkowym masełkiem

4.5 (152 ocen)

  • 25 min

Lekki i zdrowy kalafior pod pierzynką z masełka czosnkowego i natki pietruszki to aromatyczny dodatek do młodych ziemniaczków.Polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 duży kalafior
    1/2 kostki masła
    4 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Kalafior z czosnkowym masełkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kalafior Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować