Kalafior opiekany w bułce tartej

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstwo do ziemniaków. Pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    Bułka tarta (panierka)
    2 jajka
    Sól/Vegeta, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Kalafior opiekany w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ( rozdzielam na różyczki) wrzucamy do wrzątku osolonego i od zagotowania trzymamy około 2 min. Wyjmujemy, studzimy.
    Następnie jajko roztrzepujemy z przyprawami. Panierujemy różyczki kalafiora, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju, zapiekając z każdej strony .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować