Kalafior w bułce tartej

5 (182 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do drugiego dania, ale my nawet jemy go samego.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka kalafiora
    1/2 kostki masła
    4 łyżki bułki tartej
    sól
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kalafior w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora oczyścić z liści i podzielić na różyczki przełożyć do garnka i posolić. Gotować kalafiora al'dente i przelać zimną wodą.
  • 2. Masło stopić i dodać bułkę tartą, delikatnie wymieszać z kalafiorem aby nie rozwalić różyczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować