Kakaowe racuszki z jeżynami

5 (152 ocen)

Jeżyny to ogromna dawka witaminy C.

Składniki:

  • szklanka jeżyn
    2 szklanki mąki
    jajko
    szklanka ciepłego mleka
    łyżka kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia
    opakowanie cukru waniliowego
    łyżka cukru białego
    oliwa do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Przystawki

Kakaowe racuszki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem. Dolewamy ciepłe mleko, wbijamy jajko. Dosypujemy kakao i umyte jeżyny. Dokładnie mieszamy łyżką, taka by powstało gęste ciasto. Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanej oliwie. Posypujemy pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować