Bardzo szybki do wykonania torcik. A jaki efektowny. Gorąco polecam! Przepis mojego pomysłu.
20 min
Składniki:
Tortownica o średnicy 21cm
1 mała paczka biszkoptów okrągłych
1 duży jogurt brzoskwiniowy 400g np. Jogobella
1 duży jogurt truskawkowy 400 g
cukier puder do smaku ( niekoniecznie)
Jogurtowy torcik - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i mieszamy dokładnie. Letnią żelatynę mieszamy z jogurtem brzoskwiniowym i wylewamy na biszkopty. Układamy brzoskwinie pokrojone w kostkę. Odstawiamy do lodówki. Ponownie rozpusczamy 3 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki wrzatku i letnią mieszamy z jogurtem truskawkowym i wylewamy na brzoskwinie. Układamy truskawki i jagody. Galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i tęzejącą wylewamy na owoce. Odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze