Jogurtowy torcik - bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybki do wykonania torcik. A jaki efektowny. Gorąco polecam! Przepis mojego pomysłu.

  • 20 min

Składniki:

  • Tortownica o średnicy 21cm

    1 mała paczka biszkoptów okrągłych
    1 duży jogurt brzoskwiniowy 400g np. Jogobella
    1 duży jogurt truskawkowy 400 g
    cukier puder do smaku ( niekoniecznie)

    2 galaretki pomarańczowe
    6 łyżek żelatyny
    4 brzoskwinie z puszki
    1 szklanka truskawek
    1/2 szklanki jagód

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jogurtowy torcik - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i mieszamy dokładnie. Letnią żelatynę mieszamy z jogurtem brzoskwiniowym i wylewamy na biszkopty. Układamy brzoskwinie pokrojone w kostkę. Odstawiamy do lodówki. Ponownie rozpusczamy 3 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki wrzatku i letnią mieszamy z jogurtem truskawkowym i wylewamy na brzoskwinie. Układamy truskawki i jagody. Galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i tęzejącą wylewamy na owoce. Odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować