Jogurtowe racuszki z kiwi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie, smaczne racuszki. Podajemy z cukrem pudrem, ulubionymi owocami lub bitą śmietaną.

  • 20 min

Składniki:

  • ok 15 sztuk"
    1 jajko,
    1 budyń waniliowy,
    2-3 łyżki cukru pudru,
    1 szklanka naturalnego jogurtu,
    3/4 szklanki mąki pszennej,
    2 łyżki mąki kukurydzianej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy.

    Olej lub masło klarowane do smażenia,
    kiwi lub inne owoce,
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurtowe racuszki z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko mieszamy z jogurtem, cukrem. Stopniowo wsypujemy mąki i proszek wymieszany z budyniem. Cały czas mieszamy rózgą.Na koniec wsypujemy otartą skórkę z cytryny/pomarańczy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Na średnio rozgrzany tłuszcz wykładamy po łyżce ciasta, smażymy do zrumienienia z obu stron.
    Odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy cukrem pudrem, owoce kroimy. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować