Racuszki jogurtowe

4.5 (179 ocen)

Pyszne...racuszki...

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szkl.jogurtu naturalnego
    25 dkg mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, jogurt, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia wyrobić mikserem na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Podawać ze śmietaną lub posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować