Jeżyki czekoladowe

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

Jeżyki robi się w kilka minut, potem tylko na trochę do lodówki i gotowe. Polecam wszystkim łasuchom.

  • 15 min

Składniki:


  • 60 g margaryny
    1 szklanka cukru
    1 szklanka płatków owsianych
    1 łyżka mleka
    kilka kropli aromatu pomarańczowego ( w oryginalnym przepisie był migdałowy, ale nie miałam )
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jeżyki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie jeżyków jest dziecinnie proste. W garnku roztapiamy margarynę a następnie dokładamy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
    Na tacce wyłożonej pergaminem układamy dowolne kleksy z powstałej masy.
    Teraz tylko na ok. 1 godzinę do lodówki i mamy jeżyki gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować