Jesienna zupa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Co raz zimnej - taki mamy klimat . Zaczynamy gotować inaczej . Moja propozycja syta zupa z mięsem , ziemniaczkami , kluseczkami . Zastępuje nam 2 dania.Jednogarnkowy obiad , mało zmywania i dużo smaku i aromatu.

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka ok 1/2 kg

    mąka ok 1/2 szklanki

    jajko 1 szt

    sól

    pieprz młotkowany

    cebula

    3 pomidory

    bulion drobiowy ok 2 litry

    masło klarowane ok 3 łyżki

    sos sojowy

    ogórki konserwowe

    śmietana 30 % ok 1/2 szklanki

    papryka czerwona w proszku 1 łyżeczka

    chilli

    majeranek

    czosnek 2 ząbki .

    1/2 kg ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienna zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę doprawiamy pieprzem i kropimy sosem sojowym. Mięso smażymy na złoto i przekładamy do dużego garnka.

    Na tej samej patelni bez mycia na maśle klarowanym podsmażamy pokrojoną cebulkę i posiekany czosnek. Dodajemy paprykę słodką . Po usmażeniu przekładamy do dużego garnka.

    Następnie podsmażamy pokrojone w kosteczkę ziemniaki .
  • 2. Solimy je i doprawiamy majerankiem , po podsmażeniu dodajemy do dużego garnka. zawartość garnka zalewamy bulionem . Gotujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory.
  • 3. Robimy ciasto na kluski. Mieszamy mąkę z jakiem i odrobina wody , solimy do smaku. Kładziemy na zupę małe kluski. Doprawiamy wszystko solą ,pieprzem ,sosem sojowym.

    Zalewamy śmietaną . Zagotowujemy. Pod koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować