Jarzynka z groszku cukrowego i jarmużu

4.5 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna jarzynka do obiadu, którą przygotujecie dosłownie w chwilę. Słodki groszek i jędrne listki młodego jarmużu będą idealnym dodatkiem do dań z drobiu lub ryb.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g strączków groszku cukrowego
    kilka młodych liści jarmużu
    100 g masła
    100 g panko
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jarzynka

Jarzynka z groszku cukrowego i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panko rumienimy na suchej patelni. Do zrumienionego panko dokładamy masło, gdy się roztopi dokładamy groszek i kawałki jarmużu. Solimy. Podgrzewamy, aż jarmuż straci na objętości, a groszek stanie się jaskrawo zielony.
    Tak przygotowaną jarzynkę można podawać jako jarski obiad z jajkiem sadzonym lub jajkiem w koszulce. Świetnie smakuje również jako dodatek do ryb lub drobiu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Groszek cukrowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować