Pyszna jarzynka do obiadu, którą przygotujecie dosłownie w chwilę. Słodki groszek i jędrne listki młodego jarmużu będą idealnym dodatkiem do dań z drobiu lub ryb.
5 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
250 g strączków groszku cukrowego
kilka młodych liści jarmużu
100 g masła
100 g panko
sól morska
Jarzynka z groszku cukrowego i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Panko rumienimy na suchej patelni. Do zrumienionego panko dokładamy masło, gdy się roztopi dokładamy groszek i kawałki jarmużu. Solimy. Podgrzewamy, aż jarmuż straci na objętości, a groszek stanie się jaskrawo zielony.
Tak przygotowaną jarzynkę można podawać jako jarski obiad z jajkiem sadzonym lub jajkiem w koszulce. Świetnie smakuje również jako dodatek do ryb lub drobiu.
Komentarze