Surówka z brukselki, groszku cukrowego i pomidorków koktajlowych

4.92 (12 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świeża, bardzo chrupiąca surówka z brukselki, strączków groszku cukrowego i słodkich, soczystych pomidorków. Taka surówka idealnie nadaje się do dania głównego, może być również dodatkiem do kanapek lub domowych burgerów, tortilli czy hot dogów.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g brukselki
    100 g strączków groszku cukrowego
    czerwona cebula
    100 g pomidorków koktajlowych
    koperek
    szczypiorek
    2-3 łyżki oleju o neutralnym smaku
    sok z połowy cytryny
    łyżeczka miodu
    sól morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.92 (12 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z brukselki, groszku cukrowego i pomidorków koktajlowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselki i cebulę kroimy na mandolinie. Strączki drobno kroimy. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Do warzyw dodajemy posiekany koperek i szczypiorek. Warzywa skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i miodem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Surówka jest lekka, chrupiąca i orzeźwiająca idealnie komponuje się z daniami z ryb, drobiu oraz innych mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować