JAJKA MIMOZA (wersja z tuńczykiem)

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka podane w inny sposób. W okresie wysiewania rzeżuchy, bardzo lubię doprawić właśnie jej kiełkami. Jeśli ich nie mam, po prostu posypuję szczypiorkiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 jajek (ilość jajek według uznania)
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mała cebula
    1 łyżka keczupu
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajka mimoza (wersja z tuńczykiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy jajka ugotowane na twardo. Przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka. Żółtka odkładamy na bok - będą nam potrzebne.
  • 2. Na patelnie: cebulkę w kosteczkę podsmażamy do miękkości. Następnie dodajemy tuńczyka w sosie własnym, 1 łyżeczkę keczupu, szczyptę soli i pieprzu. Całość mieszamy.
  • 3. Wyłączamy gaz i dodajemy 2 łyżki majonezu oraz żółtka z jajek. Całość mieszamy ze sobą i wkładamy do wcześniej przygotowanych łódeczek z białek.
  • 4. Na gotowe połówki jajek dokładam małą łyżeczkę majonezu i posypuję rzeżuchą lub szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować