Jajka podane w inny sposób. W okresie wysiewania rzeżuchy, bardzo lubię doprawić właśnie jej kiełkami. Jeśli ich nie mam, po prostu posypuję szczypiorkiem.
20 min
Składniki:
10 jajek (ilość jajek według uznania)
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mała cebula
1 łyżka keczupu
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Jajka mimoza (wersja z tuńczykiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obieramy jajka ugotowane na twardo. Przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka. Żółtka odkładamy na bok - będą nam potrzebne.
2.Na patelnie: cebulkę w kosteczkę podsmażamy do miękkości. Następnie dodajemy tuńczyka w sosie własnym, 1 łyżeczkę keczupu, szczyptę soli i pieprzu. Całość mieszamy.
3.Wyłączamy gaz i dodajemy 2 łyżki majonezu oraz żółtka z jajek. Całość mieszamy ze sobą i wkładamy do wcześniej przygotowanych łódeczek z białek.
4.Na gotowe połówki jajek dokładam małą łyżeczkę majonezu i posypuję rzeżuchą lub szczypiorkiem.
Komentarze