Jajka faszerowane

4.5 (172 ocen)

  • 10 min

Na każdą okazję jajka faszerowane z pieczarkami

  • 10 min

Składniki:

  • pieczarki -5 szt
    jajka -8 szt
    sól i pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić jajka wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z majonezem, dodać sól i pieprz. Pieczarki umyć, osuszyć, dość drobno posiekać, udusić na tłuszczu, ostudzić. Pieczarki wymieszać ze zmiksowanymi składnikami. Masę pieczarkową nakładać na całej powierzchni jajek. Udekorować jajka według uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować