Jagodowy murzynek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dziś częstuję Was pysznym ciastem.
Jest puszyste i wilgotne.
Nagrzanie piekarnika zajmuje więcej czasu niż przygotowanie ciasta.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/4 szk mąki pszennej typ 500
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 szk cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    1/3 szk oleju rzepakowego
    1 duże jajko
    4 łyżki jagód ze słoika ( takich w cukrze )

    cukier poder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Murzynek

Jagodowy murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    Keksówkę o wymiarach 11 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    W misce umieścić wszystkie składniki i wymieszać najlepiej rózgą.
    Ciasto przelać do foremki i od razu wstawić do piekarnika.
    Piec od 55 - 60 minut.
    Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku i posypać cukrem pudrem.

Porady

inspirowałam się przepisem http://ostra-na-slodko.pl/2014/04/08/ciasto-czekoladowe-najlepsze-mokre-puszyste-latwe/ Czas pieczenia trzeba dostosować indywidualnie jak radzi autorka przepisu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować