Jagodowo-cukiniowe placuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Przepyszne, delikatne placuszki. Idealne jako zdrowe śniadanie, lekki obiad lub kolacja.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • - mąka żytnia: 1/2 szklanki
    - jajko: 1 sztuka
    - maślanka: 1/3 szklanki
    - jagody: garść
    - cukinia: 120g
    - stewia: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1/2 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 1/3 łyżeczki
    - cynamon: 1/3 łyżeczki
    - masło: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Placki

Jagodowo-cukiniowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieramy na tarce i odsączamy z nadmiaru wody.
  • 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą, stewią, następnie miksujemy z maślanką i jajkiem.
  • 3. Dodajemy cukinię i dokładnie łączymy z ciastem.
  • 4. Na samym końcu wsypujemy borówki, delikatnie mieszamy.
  • 5. Smażymy na rozgrzanej, natłuszcoznej masłem patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować