jabłkowe muszelki bez jaj i cukru w cieście

5 (160 ocen)

w sezonie można je robić z gruszką morelą a nawet śliwkami węgierkami. najczęściej robimy z jabłkami

Składniki:

  • 25 dkg mąki
    25 dkg sera białego
    25 dkg masła lub margaryny w temp pokojowej
    3-4 jabłka

    cukier puder do posypania ( bez cukru też są smaczne)
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jabłkowe muszelki bez jaj i cukru w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. jabłka umyj obierz i pokrój w ósemki szesnastki.
    ser najlepiej mielony albo przemiel sama.
    połącz mąkę ser margaryna- zagnieć ciasto, wychodzi ono trochę twardsze jak na makaron.
    ciasto rozwałkuj na placki i wycinaj szklanką kółka. na każde kółko połóż jabłko i łącz ciasto tylko w kącikach żeby wyglądało jak muszelka.
    piecz na pergaminie na złoty kolor 15-20 min w temp 180 stopni.
    muszelki oprósz cukrem pudrem lub cukrem waniliowym

Porady

to takie proste że dla każdego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować