Wspaniałe roladki na zabawę andrzejkową czy w okresie karnawału na typową domówkę z przyjaciółmi choć na śniadanko jako dodatek do bułeczki też znakomicie pasuje
25 min
Składniki:
30 dag szynki gotowanej w plastrach
6 jajek
1 jabłko
kawałek pora
1 łyżka rodzynek sułtanek
1 łyżka żurawiny
1 łyżeczka delikatnej musztardy lub chrzanu
2 łyżki majonezu z czosnkiem
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku
Imprezowe roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki jabłkiem, dodajemy do składników posiekany por, żurawinę i rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżeczką chrzanu lub musztardy-zależy kto jakie smaki woli:),mieszamy wszystko na pastę,kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w roladki, układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania.
Smacznego!
Komentarze