Imprezowe roladki z szynki

4.5 (187 ocen)

  • 25 min

Wspaniałe roladki na zabawę andrzejkową czy w okresie karnawału na typową domówkę z przyjaciółmi choć na śniadanko jako dodatek do bułeczki też znakomicie pasuje

  • 25 min

Składniki:

  • 30 dag szynki gotowanej w plastrach
    6 jajek
    1 jabłko
    kawałek pora
    1 łyżka rodzynek sułtanek
    1 łyżka żurawiny
    1 łyżeczka delikatnej musztardy lub chrzanu
    2 łyżki majonezu z czosnkiem
    sól morska do smaku
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Imprezowe roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki jabłkiem, dodajemy do składników posiekany por, żurawinę i rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżeczką chrzanu lub musztardy-zależy kto jakie smaki woli:),mieszamy wszystko na pastę,kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w roladki, układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować