Hot-dogi z chleba tostowego

4.51 (170 ocen)

  • 20 min

Tanie i szybkie danie ala fast food w nieco innej formie.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 cienkie parówki
    8 kromek chleba tostowego
    8 plastrów sera żółtego
    jajko, bułka tarta, keczup, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Hot-dogi z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy rozwałkowujemy.
  • 2. Parówki bez osłonek przekrajamy na pół, każdy kawałek zanurzamy w keczupie.
  • 3. Plastry sera układamy na kromkach chleba.
  • 4. Układamy kawałki parówek.
  • 5. Wszystko zwijamy w ruloniki.
  • 6. Ruloniki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  • 7. Smażymy na rumiano z wszystkich stron.
  • 8. Podajemy z keczupem i sałatką z pomidora i cebuli z olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować