Gyros z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Smaczne i pożywne danie,szczególnie w upalne dni.

Składniki:

  • Składniki:

    ok 500g fasolki szparagowej
    2 duże pomidory lub pomidory koktajlowe
    podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do gyrosa
    sól,pieprz,czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Gyros

Gyros z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka lekko rozbić,przyprawić 2 ząbkami czosnku,solą,pieprzem i przyprawą do gyrosa.Najlepiej zrobić to rano,ale jeśli nie mamy czasu nie szkodzi.Rozgrzać patelnię,najlepiej grillową i smażyć na niej mięso ok 5 min z każdej strony.
    Fasolkę szparagową umyć,oczyścić i pokroić na szerokie paski(niekoniecznie).Blanszować ok 4 min we wrzącej,osolonej wodzie.Odcedzić.Gdy mięso jest usmażone na tą patelnię wrzucić fasolkę,wycisnąć 1-2 ząbki czosnku,przyprawić niewielką ilością przyprawy do gyrosa,wymieszać i chwilę podsmażyć.
    Pomidorki pokroić w większe kawałki,dodać pokrojone usmażone mięsko oraz fasolkę szparagową.Całość dokładnie wymieszać,ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
    Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Do tego dania pasują również frytki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować