Gulasz z żołądków z pieczarkami

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem początkującą gospodynią. Lubię gotować, a to danie nie wymaga specjalnych zdolności.

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    1 kg pieczarek
    włoszczyzna
    4 cebule
    1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    papryka słodka mielona
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Żołądki gotujemy z włoszczyzną, dodajemy sól. Miękkie żołądki
    i jarzyny kroimy w paski.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i na rozgrzanym oleju dusimy, aż płyn odparuje. W trakcie duszenia posypujemy przyprawą uniwersalną.
  • Gulasz z żołądków z pieczarkami 3. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, posypując przyprawą uniwersalną. .
  • 4. Przygotowane warzywa i żołądki przekładamy do jednego garnka, dodajemy do smaku przyprawy i koncentrat pomidorowy (rozpuszczony
    w pół szklanki zimnej wody), mieszamy i chwilę gotujemy. Podajemy z pieczywem.

Porady

● Jeśli chcemy, by gulasz był pikantniejszy, możemy dodać 2 posiekane ząbki czosnku i kawałek drobno pokrojonej ostrej papryczki oraz szczyptę majeranku. ● Przed podaniem gulasz można posypać posiekanym koperkiem, który nada mu wspaniały aromat.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować