Gulasz z żołądków

4.98 (161 ocen)

Nie ma to jak piąta ćwiartka :)

Składniki:

  • 0,5 kg żołądków z kurczaka
    2 cebule
    1 sos pieczeniowy ciemny
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    kilka ziaren pieprzu
    pół łyżeczki kminku
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.98 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, wypłukać, zalać wodą, posolić, dodać liście laurowe, ziela angielskie, pieprz i kminek. Gotować do miękkości.
  • 2. Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone żołądki, podsmażyć, zlać wywarem z gotowania żołądków, przykryć i dusić jeszcze 10-20 minut.
  • 3. Sos pieczeniowy rozmieszać w reszcie wywaru, zalać żołądki i gotować do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też nasz przepis na zupę - zupa gulaszowa

 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować