Gulasz z wątróbki w sosie chrzanowo-musztardowym

4.5 (195 ocen)

  • 60 min

Chętnie lubię gotować i sprawia mi to przyjemność

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag. wątróbek drobiowych
    1 duża cebula
    3 ogórki kwaszone
    2 łyżki chrzanu domowego w słoiczku
    2 łyżki musztardy delikatesowej
    1 łyżka przyprawy w płynie typu maggi
    olej , pieprz ziołowy , sól , czosnek granulowany , papryka słodka w proszku , przyprawa uniwersalna , natka pietruszki , 4 łyżki mąki , woda
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z wątróbki w sosie chrzanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wątróbek drobiowych usuwamy błonki , myjemy.
    Do garnuszka wlewamy olej i wrzucamy wątróbki.
    Cebulę siekamy w kostkę.
    Dodajemy do smażonej się wątróbki.
    Smażymy do momentu aż cebula zmięknie , od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy przyprawy.
    W kubku rozprowadzamy chrzan z musztardą , oraz maggi.
    Wlewamy do wątróbki.
    Chwilę podgrzewamy.
    Podsypujemy mąką i podlewamy wodą energicznie mieszając , aby nie powstały grudki.
    Doprawiamy.
    Zagotowujemy.
    Na koniec ogórki kwaszone kroimy w pół talarki i wrzucamy do gulaszu.

Porady

Gulasz podaję z kaszą gryczaną lub z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować