Gulasz z serduszek, marchewki i pieczarek

4.49 (157 ocen)

tanie i pożywne danie

Składniki:

  • 30 dag serduszek drobiowych,
    5 pieczarek,
    1 marchewka,
    1 cebula,
    ½ łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka majeranku
    pieprz, sól,
    olej,
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z serduszek, marchewki i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka kroimy na 3,4 części. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Marchew obieramy, kroimy w cienkie paski. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy serduszka, podsmażamy, posypujemy przyprawami, dodajemy pieczarki, podsmażamy jeszcze 5 min. Dodajemy marchew, podlewamy gorącą wodą. Dusimy aż serduszka będą miękkie. Zagęszczamy mąką rozrobioną w ¼ szkl. zimnej wody. Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować