Gulasz z drobiowych serduszek

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pierwszy raz robiłam gulasz z czegoś innego niż wieprzowina. Ta wersja spodoba się osobom, które lubią drobiowe podroby, gdyż smak jest oryginalny. Polecam!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600 g drobiowych serduszek
    1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
    1/2 papryki czerwonej
    1 mała cebula
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    szczypta papryki ostrej
    1 łyżka mąki
    1 szklanka wody
    sól, pieprz, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne Gulasz Ser

Gulasz z drobiowych serduszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować