Gulasz z nerek

4.5 (190 ocen)

Smak tego gulaszu pamiętam z dzieciństwa, robiła mi go zawsze mama.

Składniki:

  • 1 cebula
    Łyżka masła
    ok 1,5 kg nerek
    mąka
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z nerek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. nerki opłukamy i przekrajemy wzdłuż, wkładamy do gara i zalewamy wodą, obgotowujemy.Kiedy woda zacznie się gotować zostawiamy na 5-10 minut, po czym odlewamy wodę i zalewamy nową. Czynność tą powtarzamy 2-3 krotnie.
  • gulasz z nerek 2. Z nerek wycinamy pęcherzyki i kroimy na cienkie paski na szerokość. Jeszcze raz obgotowujemy ok 5 minut
  • gulasz z nerek 3. Na patelni podsmażamy na masełku drobno pokrojoną w kosteczkę cebulę, do której dodajemy odsączone z wody nerki i podsmażamy
  • 4. Tak przygotowane nerki przekładamy do garnka zalewamy wodą dodajemy liść laurowy , ziele angielskie, troszkę Vegety i pieprzu i gotujemy do miękkości
  • gulasz z nerek 5. Na koniec doprawiamy do smaku i zaczepujemy mąką.
    Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Cynaderki (nerki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować