Gulasz z karkówki orientalnie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To jest coś, co kochamy najbardziej…kuchnia fusion jest niesamowita. Łączy smaki i kultury, łamie tabu, pozostawia otwarte drzwi na każdym froncie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka mąki
    2 łyżki sosu sojowego
    700 ml bulionu warzywnego
    2-3 liście kaffiru
    2 ziarna ziela angielskiego
    50 ml soku z limonki tajskiej
    100 g grzybów mrożonych (podgrzybki)
    2 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżka cukru palmowego
    cynamon
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z karkówki orientalnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z karkówki orientalnie 1. Karkówkę kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, oprószamy mąką, dodajemy sos sojowy, mieszamy.
    Do mięsa wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście kaffiru, ziele angielskie, sok z limonki i dusimy pod przykryciem przez 30 min.
    Do mięsa dodajemy grzyby, dusimy kolejne 30 min.
    Pod koniec wlewamy sos ostrygowy, wsypujemy cukier, dusimy bez przykrycia do żądanej konsystencji sosu (odparowujemy).
    Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować