Gulasz indonezyjski

  • wyświetlono: 230 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne, szybkie i tanie. Mąż zawsze prosi o dokładkę.

  • 45min

Składniki

50 dkg łopatki lub karkówki
1 kg porów ( białe części)
mała puszka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny ( ok. 1 łyżka)
1 łyżka masła
papryka słodka w proszku
sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz indonezyjski

  • 1. mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić na 15 minut. po tym czasie obsmażyć na oleju, następnie dodać umyte i pokrojone w pół krążki białe części porów, przecier pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Dodać kilka łyżek wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
    Gdy gulasz będzie gotowy dodać łyżkę masła.

Porady

Najlepiej podawać z ryżem i surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniawarzywapor
 

Komentarze

Podobne przepisy

Orientalny gulasz z warzywami

Dodane przez: martula85

Orientalny gulasz warzywny

Taki gulasz to propozycja dla osób...

Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną, kozim serkiem i pomidorem

Dodane przez: laNika

Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną, kozim...

Proste, zdrowe, wegetariańskie...

Kostki rybne z dorsza

Dodane przez: buciol78

Kostki rybne z dorsza

w chrupiącej panierce.Prosty,szybki,tani...

Tortille z chrupiącym, paprykowym kurczakiem i warzywami

Dodane przez: justi2401

Tortille z chrupiącym, paprykowym kurczakiem

Pyszny, domowy fast-food- tortille...

Cukinia faszerowana mięsem w stylu azjatyckim

Dodane przez: igraszki losu

Cukinia faszerowana mięsem w stylu azjatyckim

Proste, efektowne i pyszne danie,...

Pyszna patelnia obiadowa

Dodane przez: zzewa

Pyszna patelnia obiadowa

Jeśli chcecie zjeść coś smacznego...