Gulasz indonezyjski

  • wyświetlono: 208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne, szybkie i tanie. Mąż zawsze prosi o dokładkę.

  • 45min

Składniki

50 dkg łopatki lub karkówki
1 kg porów ( białe części)
mała puszka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny ( ok. 1 łyżka)
1 łyżka masła
papryka słodka w proszku
sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz indonezyjski

  • 1. mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić na 15 minut. po tym czasie obsmażyć na oleju, następnie dodać umyte i pokrojone w pół krążki białe części porów, przecier pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Dodać kilka łyżek wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
    Gdy gulasz będzie gotowy dodać łyżkę masła.

Porady

Najlepiej podawać z ryżem i surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniawarzywapor

Komentarze

Podobne przepisy

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...

image-0ntl3gf

Dodane przez: Mniam1

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem...

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Dodane przez: szynszyla

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Pyszne danie na obiad.

Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Dodane przez: sammakko

Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi...

Szybka i smaczna zapiekanka w czarnym...

image-1kpphuy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Karkówka gotowana

Jest niezwykle miękka i soczysta...