Gulasz indonezyjski

  • wyświetlono: 277 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne, szybkie i tanie. Mąż zawsze prosi o dokładkę.

  • 45min

Składniki

50 dkg łopatki lub karkówki
1 kg porów ( białe części)
mała puszka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny ( ok. 1 łyżka)
1 łyżka masła
papryka słodka w proszku
sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz indonezyjski

  • 1. mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić na 15 minut. po tym czasie obsmażyć na oleju, następnie dodać umyte i pokrojone w pół krążki białe części porów, przecier pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Dodać kilka łyżek wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
    Gdy gulasz będzie gotowy dodać łyżkę masła.

Porady

Najlepiej podawać z ryżem i surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniawarzywapor

Komentarze

Podobne przepisy

image-0awenjd

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gulasz meksykański

Pyszny rozgrzewający i pikantny...

gulasz drobiowy

Dodane przez: rena123

Najprostszy gulasz drobiowy

Łatwy i pyszny gulasz z filetów...

Dodane przez: PolskaGotuje

Gulasz

Ten gulasz to moja kombinacja,...

Gulasz z serc wieprzowych

Dodane przez: wiolka76

Gulasz z serc wieprzowych

Przepis jest łatwy i niedrogi....

gulasz paprykowy

Dodane przez: joanna1974

gulasz paprykowy

najlepszy gulasz paprykowy jest...

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do...