Grzybki na zapiekankę

0 (0 ocen)

Pyszne grzybki, smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Idealne na zapiekankę, albo do lecza.

Składniki:

  • 4 papryki czerwone
    1 kg grzybów leśnych
    4 cebule
    1/2 szkl oleju
    1 słoik przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    3-4 łyżki octu
    3 łyżki cukru
    5 ząbków czosnku
    woda wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybki na zapiekankę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę i ugotować. (ok10min), odcedzić. Paprykę i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, po ok 15 min dodać ugotowane grzyby oraz przyprawy.
  • 2. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać przecier pomidorowy, oraz ocet, wymieszać i wlać do grzybków z papryką i cebulą. Podsmażyć jeszcze przez chwilę, ewentualnie dodać odrobinę wody.
    Przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować