Sałatka „Grzybki na leśnej polanie”

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

fajny pomysł na tradycyjną sałatkę warzywną:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duży słoik pieczarek marynowanych w całości
    1 puszka groszku
    1 puszka kukurydzy
    2 duże marchwie
    3 średniej wielkości ziemniaki
    3 duże jajka
    2 cebule (u mnie jedna biała, jedna czerwona)
    2 ogórki kiszone
    sól, pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka „grzybki na leśnej polanie” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej kolejności musimy ugotować ziemniaki, marchew oraz jajka. Studzimy po czym wszystkie składniki kroimy oddzielnie w kostkę, to samo robimy z ogórkiem kiszonym. Dno oraz boki tortownicy musimy wyłożyć folią spożywczą, aby sałatka ładnie odeszła.

    Układamy kolejno:
    - pieczarki główkami do dołu
    - groszek konserwowy
    - marchewkę, posypujemy ją delikatnie solą i pieprzem, smarujemy cienko majonezem
    - ziemniaki, sól, pieprz, majonez
    -kukurydza, majonez
    -ogórki kiszone, cebula, majonez
    -jajka, sól, pieprz, majonez
    Tak przygotowaną tortownicę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień sałatkę wykładamy na talerz, odwracając tortownicy do góry dnem, zdejmujemy obręcz i dekorujemy boki majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować