grzybki przesmażane na zimę

4.47 (161 ocen)

  • 15 min

Kiedy w sezonie mam dużo grzybów podsmażam je z cebulą i mrożę lub pasteryzuję w słoiczkach. Zimą są idealne do jajecznicy lub na sos.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g grzybów
    2 cebule
    2 łyżki smalcu
    sól
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybki przesmażane na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby pokroić na małe kawałki, cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać smalec i wrzucić cebule a po chwili grzyby. Posolić. Smażyć aż woda całkowicie się wysmaży. Wystudzić, podzielić na porcje i zamrozić lub zapasteryzować.

Porady

Lepiej te grzybki zamrozić, te w słoiczkach lubią się zepsuć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować