Gruszki pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne zapiekane gruszki. Podajemy na słodki deserek do obiadu lub na podwieczorek. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 gruszki
    2 łyżki cukru
    3 łyżki ze sporym czubkiem mąki
    50 gram masła
    sok z cytryny do skropienia gruszek
    masło do posmarowania kokilek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Gruszki pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
    Do miski wkładamy masło, wsypujemy cukier i mąkę, zagniatamy kruszonkę.
    Kokilki do zapiekania smarujemy masłem. Do każdej kokilki wkładamy po łyżce kruszonkę. Pokrojone gruszki i resztę kruszonkę dzielimy na cztery równe porcję, wkładamy do kokilek.
    Zapiekany w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Mąka Cukier Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować