Grissini z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min

doskonałe do pochrupania w każdej chwili:))) szkoda tylko, że tak szybko znikają ze stołu ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na około 55 długich grissini:
    15 g drożdży
    ½ łyżeczki cukru
    ¾ szklanki gorącej wody
    410 g mąki
    1 czubata łyżeczka soli
    3 łyżki oleju
    90 g sera żółtego startego na tarce o małych oczkach
    2 łyżeczki przyprawy do pizzy
    1 średniej wielkości cebula
    mąka do zagniatania ciasta i wałkowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grissini z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
  • 2. Do miski dajemy drożdże i cukier, zalewamy wodą, mieszamy trzepaczką, wsypujemy 60 g mąki i jeszcze raz mieszamy trzepaczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut.
  • 3. Po tym czasie dodajemy pozostałą mąkę (350 g), przyprawę, sól, olej, ser żółty, cebulkę, delikatnie mieszamy ciasto, przekładamy je na stolnicę i zagniatamy.
  • 4. Następnie dzielimy na 3 części, każdą wałkujemy na kształt prostokątu, kroimy na paseczki (cieńsze bądź grubsze, w zależności od tego jakie chcemy mieć grissini) i każdy rolujemy dłonią.
  • 5. Grissini układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez około 15 minut (z termoobiegiem krócej).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
grissini

To może cię zainteresować