Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

4.5 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:).

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka (400 g)
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany

    Sos:
    1 cebula
    2 łyżki sera gorgonzola
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    200 ml śmietany 18%
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz.
  • 2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej posmarowanej łyżeczką oleju.
  • 3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorgonzola Indyk Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować