Grillowane burgery z indyka

4.5 (160 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo dietetyczne i delikatne burgery z grilla

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 800g mielonego mięsa z indyka
    - pół pęczka natki pietruszki
    - 1 jajko
    - 3 ząbki duże czosnku
    - 1 łyżeczka bazylii
    - 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
    - 1 łyżeczka curry
    - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    - 1 łyżeczka musztardy
    - sok z połowy cytryny
    - sól, pieprz do smaku
    - około 2 łyżeczek bułki tartej do zagęszczenia masy mięsnej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane burgery z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania jest banalny gdyż łączymy wszystkie podane składniki i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę w celu połączenia składników. Potem formujemy kotleciki i grillujemy z każdej strony do uzyskania złotego koloru.
    Podany przepis jest dla co najmniej 8 osób więc jeśli chcecie zrobić mniej to wystarczy połowa porcji:)

Porady

Podany przepis jest łagodny w smaku. Jeśli chcecie zaostrzyć proponuję dodać chili i ostrej papryki i więcej pieprzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować