Burgery z indyka

  • wyświetlono: 234 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszne burgery z mielonego mięsa indyczego.

Cafe Babilon
  • 60min

Składniki

60 dkg mięsa z udźca indyczego
1 spora cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki chilli
sos sojowy
woda
sól
odrobina oleju do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Burgery z indyka

  • 1. Mięso zmiel w maszynce na dużych oczkach.
    Cebulę obierz, pokrój w bardzo drobną kostkę, oprósz solą i lekko zgnieć ręką.
  • 2. Mięso wymieszaj z cebulą oraz obiema paprykami.
    Dokładnie wyrabiaj dodając po trochę wody i sosu sojowego. Sosu musisz dodać do smaku. Wody, tyle ile wchłonie mięso. Powinno była gładkie, dające się łatwo formować. U mnie było to ponad pół szklanki.
  • 3. Uformuj płaskie kotlety. Smaż na patelni grillowej z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

indykGrillburgery

Komentarze

Podobne przepisy

Burger wegański z buraka z warzywami i sosem czosnkowym

Dodane przez: Agnieszka_Codziszjem

Burgery wegańskie z buraków

Historia tego przepisu jest bardzo...

Pieczona golonka z indyka

Dodane przez: monika016

Pieczona golonka z indyka

Byłam bardzo ciekawa jak smakują...

BURGERY BURACZKOWE Z MOZZARELLĄ

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

BURGERY BURACZKOWE Z MOZZARELLĄ

Burgery buraczane z kaszą jaglaną...

Burgery z groszku

Dodane przez: czarrna

Burgery z groszku

Zamiast mięsnego kotleta równie...

burgery z cebulą

Dodane przez: Magda_Z

Panierowane burgery z cebulą

Mimo iż dania tego nie można nazwać...

Burgery z frytkami

Dodane przez: czarrna

Burgery z frytkami

Domowy fast-food

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE