Grillowane piersi z indyka

  • wyświetlono: 1203 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Piersi z indyka wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, mięso rozbiłam z przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso po usmażone jest soczyste.

bogusia82
  • 4 porcje
  • 40min

Składniki

4 sznycle z indyka
Przyprawa do indyka
Przyprawa szeherezada
Sól, pieprz
1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania przepisu:

Grillowane piersi z indyka

  • 1. Sznycle z indyka posypujemy przyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem z nożykami, mięso powinno być dość cienko rozbite. Mięso nacieramy olejem i wstawiamy pod przykryciem do lodówki. Następnego dnia mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej. Podajemy z ulubiona sałatką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoindykobiadGrillgrillowaniepierś z indykagrillowana pierśsmaczny obiadGrillowana piersi z indykagrillowane sznycle z indyka

Komentarze

Podobne przepisy

indyk

Dodane przez: Brenia

Indyk w aromatycznej zaprawie z grilla

Kotlety z indyka to fantastyczne,...

Grillowane halloumi z dżemem z chilli

Dodane przez: igraszki losu

Grillowane halloumi z dżemem z chilli

Pyszna przystawka którą przygotować...

Grillowane tosty z mięsem mielonym i cebulką prażoną.

Dodane przez: neliada

Grillowane tosty z mięsem mielonym i cebulką...

Grillowane tosty z mięsem :) Jeśli...

roladki z grilla

Dodane przez: kasiunia

Grillowane roladki z kurczaka z serem i boczkiem

Nasze majowe grillowanie. Tym razem...

Pieczarki z indykiem

Dodane przez: czarrna

Pieczarki z indykiem

Z grilla

Szaszłyki z indyka z grilla

Dodane przez: mysza75

Szaszłyki z indyka z grilla

Sezon grillowy rozpoczęty na świeżym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE