Grill z arbuza, owocowe szaszłyki

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Taki arbuzowy grill cieszy oko a dzieci uwielbiają takie owocowe szaszłyki. Takie szaszłyki to doskonały dodatek do grillowanego mięsa i sera koziego.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 arbuz
    winogrona bezpestkowe zielone i czerwone
    borówki
    morele
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina

Grill z arbuza, owocowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odkroić 1/3 arbuza. Obie części wydrążyć okrągłą łyżeczką do wydrążania.
    Kuleczki arbuza odkładamy do miseczki.
    Z owoców robić szaszłyki nadziewając owoce na patyczki i położyć na arbuzowego grilla. Ja arbuza położyłam na drewnianej kłodzie opartej o podstawkę do kwiatków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować