Ciasto piernikowe przekładane marmoladą

  • wyświetlono: 922 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Niezbyt wyszukane składniki, łatwość przygotowania i jego smak - to jego atuty.

  • 1min

Składniki

2 jajka
1 łyżka margaryny
200 gr cukru
250 gr mąki
1 szkl. mleka
1 łyżka kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki przyprawy do piernika
marmolada

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto piernikowe przekładane marmoladą

  • Ciasto piernikowe przekładane marmoladą1. Jajka z cukrem i margaryną utrzeć. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawę do piernika. Ucieramy wszystko razem, dodając stopniowo mleko. Przelewamy do keksówki o wym. ok. 30x15 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C przez około 50 min. Po wystudzeniu ciasto przekroić na pół i posmarować marmoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

wedel przekładany

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto Wedel przekładany

Kolorowe ciasto, na które przepis...

przekładane ciasto chałwowe

Dodane przez: klementynka

przekładane ciasto chałwowe

Ciasta z chałwą w mojej rodzinie...

ciasto przekładane jabłkami

Dodane przez: iziona

Ciasto przekładane z jabłkami

Ciasto czekoladowe, jabłka i bita...

image-0c0ad6b

Dodane przez: amaretto

Ciasto Porzeczkowiec przekładany

Wyśmienite ciasto !

image-0h677ai

Dodane przez: Agnieszka Pająk

Ciasto piernikowe

Zapach tego ciasta wydobywający...

Ciasto przekładane budyniem

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasto przekładane budyniem

Zawsze znajduję czas na pieczenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE