Gołąbki z mięsno-paprykowe z szybkowara

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, delikatne gołąbki z nadzieniem mięsno-ryżowo-paprykowym z dodatkiem śmietany, przygotowane w szybkowarze są szybko gotowe.........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta na gołąbki płaska 2 sztuki,
    ryż 3 woreczki,
    mielona łopatka 70 dag,
    kucharek 2 łyżki,
    sól 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    cebula 1 sztuka większa,
    papryka 2 sztuki,
    śmietana 12% gęsta 100 ml,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    woda 5 szklanek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gołąbki

Gołąbki z mięsno-paprykowe z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gołąbki z mięsno-paprykowe 1. Z kapusty (odmiana płaska do gołąbków) wyciąć głąb, włożyć kapustę do wrzątku z olejem i zdejmować z główki sparzone liście, z wystudzonych ściąć nożykiem gruby nerw.
  • gołąbki z mięsno-paprykowe 2. Ryż ugotować w osolonej wodzie, wylać na durszlak, wystudzić, wsypać do miski, dodać mielone mięso z łopatki, cebulę pokrojoną, paprykę pokrojoną w kostkę, kucharka, sól, pieprz mielony, jajka, śmietanę, natkę pietruszki i wszystko dokładnie wyrobić.
  • gołąbki z mięsno-paprykowe 3. Porcję mięsa nakładać na liście kapusty i zawijać ciasno w rulony.
  • gołąbki z mięsno-paprykowe 4. Do szybkowara (9 litrów) na dno włożyć rozkładane sito (nie przypali się kapusta na dnie), na sicie układać gołąbki, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasyczeniu [pary gotować 25 minut, w szybkowarze gołąbki wystudzić dobrze (gotuję wieczorem i na następny dzień są do wyjęcia, nie rozwalają się przy wyjmowaniu), gołąbki wyjąć do miski, wywar wlać do garnuszka i można zrobić sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Ryż Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować